Teraz jest 2024-09-11, 15:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-10-19, 20:26 

Układ Schengen powoduje że za granica czujemy się znacznie bezpieczniej niż kiedyś. Co jednak, gdy tuż przed wyjazdem zachorujemy i nie będziemy mogli wyjechać, co jak zginie, lub opóźni się bagaż na lotnisku i zostaniemy w jednej koszuli, jak nasza choroba będzie cięższa niż drobny katar, albo ubezpieczenie ogólnie nie obejmie wypadków przy uprawianiu różnych sportów podczas wakacji. Może by uchronić się od dziwnych niespodzianek lepiej ubezpieczyć się przed wyjazdem. Zazwyczaj ubezpieczenie ogólne oferują nam biura podróży, ale są firmy ubezpieczeniowe specjalizujące się w pełniejszym pakiecie świadczeń ubezpieczeniowych podczas podróży. Powinniśmy zapoznać się z kilkoma ofertami przed wyjazdem. Z pewnością ciekawą ofertę ma też market ubezpieczeniowy tax care https://ubezpieczenia.taxcare.pl/

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 2015-02-16, 18:35 

Zastanawiam się nad ubezpieczeniem się w banku gdzie mam konto osobiste. Ostatnio napisali, że moje zniżki jakie mam na OC przeniosą na AC http://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/oc-ac/ . To w sumie niezła propozycja. Chociaż nie piszą jak stare samochody ubezpieczają i czy w ramach składki przysługuje darmowe holowanie do 150 km. Czasem myślę że do czytania tych wszystkich umów regulaminów powinno się mieć osobistego prawnika na etacie. W sumie jeżeli człowiek może pójść na pokaz gotowanych potraw i garnków, a wrócić bez mieszkania. No ale ja mam zaufanie do swojego banku. Chyba by nie wkręcali swoich klientów.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 2015-09-30, 08:59 

ja miałem za czasów studenckich kartę euro 26 i ekuz

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 2016-08-08, 10:51 

Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ), potwierdza prawo do korzystania na koszt NFZ z niezbędnych świadczeń zdrowotnych w czasie tymczasowego pobytu na terenie innego państwa członkowskiego UE/EFTA. EKUZ może zostać wydana wyłącznie osobom, które posiadają prawo do świadczeń zdrowotnych finansowanych ze środków publicznych zgodnie z przepisami krajowymi, w tym osobom zgłoszonym do ubezpieczenia zdrowotnego.
W internecie jest wzór wniosku, potem 10 minut w kolejce w NFZ-ecie. Można też zamówić pocztą wysyłając mailem.
jednak dla bezpieczeństwa warto dodatkowo wykupić ubezpieczenie podróżne https://www.uniqa.pl/ubezpieczenia-dla- ... odkrywania . Złapałam kiedyś uczulenie na Cyprze które okazało się grypą. Pani doktor (notabene Polka) leczyła mnie w ramach 50 Euro za wizytę, a nie tak bym wyzdrowiała.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 2016-12-24, 12:58 

zawsze jak wyjezdzam mam ubezpieczpienie

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 2024-04-28, 12:48 

No tak - w każdym takim aspekcie trzeba się orientować. Jak chodzi zaś o takie kwestie, jak rejs statkiem , czy zresztą organizację najróżniejszych wycieczek zagranicznych, to warto się zgłosić w tym kierunku do firmy TravelPP.pl - oni specjalizują się długi czas w organizacji tego typu wyjazdów.

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]